Good!!!

Efter tre lediga dagar är jag igång med träningen igen. Körde gruppgympa i onsdags och ett hårt styrkepass i torsdags på gymmet så har knappt kunnat röra mig i helgen, haha! Så lite ledighet har jag borde förtjänat och behövt ;)

Nu ska jag göra mig fräsch innan några timmar framför tv:n väntar. 
 

Friiiday

Nu ska ja på unicorn mys, puss


Torsdag

Efter ett intensivt styrkepass på gymmet, borstat och myst med Blis och Fonda samt gått med dem bägge och ridit Casper på en mysig kvällsritt i snön så ligger jag äntligen i sängen trött och belåten.

Imorgon blir det ännu en stalldag med Kick Off då ännu mer ridning står på schemat. Kanske inte blev så dåligt lov ändå. Men under helgen ska jag njuta av dem sista dagarna av lovet. Godnatt! 
 

GETCHA GETCHA GETCHA


Om 30 år så dör djuren ut från vår planet…

VARNING FÖR STARKA BILDER

Jag tror många redan vet om hur starkt utrotningshotade flera arter i vår värld är, arter vi växt upp med och som vi tar för givet alltid ska finnas kvar. Dessvärre så är sanningen något helt annorlunda. Om 30 år så kommer inte bla a lejon, tigrar, elefanter, noshörningar och flodhästar inte finnas kvar på vår planet. Tänk att aldrig kunna visa en tiger för våra barn?

Jag har varit i kontakt med Tom Svensson som jobbar som fotograf och arbetar för att bevara våra fina djur. Idag finns det ca 1,2 miljoner olika djurarter på jordens yta, av dem utrotas 45 000 arter varje år.Kan ni förstå? Fyrtiofemtusen arter??? I Sverige finns det ca 63 000 tusen arter så på 1,5 år skulle sveriges alla djur vara utrotade om det hände här. Tänk hela Sverige utan djur…

Just nu arbetar Tom med antitjuvjakt på noshörningar i Syd Afrika tillsammans med ett antitjuvjakt team som heter Protrack (läs mer här om projektet här). En art som är väldigt hotad är noshörningen på grund av att en liten del tror att hornen kan bota sjukdomar. Det stämmer dock inte. Hornen består av keratin, samma material som vårt egna hår. Det betyder att noshörningarna dödas på fruktansvärda sätt- helt i onödan.

Jag vill sprida detta buskap, sen tänker ni kanske “vad kan vi göra då?”. Och det finns faktiskt en del konkreta saker som vi kan tänka på. Till exempel när vi reser. Låt er ALDRIG fotograferas med djur mot betalning. Oftast är te x de små apungarna tagna från sin mor och apungarna dödas direkt när de blir större och svåra att hantera. Folk vill fotas med en söt apunge, så därför dödas dom.Jag har själv fotats med en stackars apa i Thailand, men då helt utan vetskap om vad jag själv bidrog till. Därför vill jag sprida det här, för vi måste tänka på detta.

Ett annat tips är att inte köpa djurdelar utomlands. Gå inte på några djurshower, mata inte elefanterna och åk inte iväg på elefantsafari. Även hur kul det är med tigrar, så bör ni låta bli att fotas med tigrarna. När folk skriver “ah de har det så bra så det är lugnt”  så stämmer inte det. Även om de är tama så är dem endast tama med deras skötare, de är rovdjur och skulle aldrig ligga still med främmande människor om de inte var neddrogade. Dygnet runt.

Stöd gärna tex Nordens Ark eller WWF som nu har en kampanj mot illegaljakt. Informera dina vänner om vad som sker i världen.

Den här bilden är rätt skrämmande. är får man se hur många te x lejon det fanns för 50 år sedan. Då fanns det nästan en halv miljon lejon i världen. Idag finns det 20 000 lejon. Blir fan helt mörkrädd över att det här är fakta och inte något påhitt. Om några få år kommer alltså lejon kanske inte finnas längre. Visst är det hemskt?

 

I dagläget skjuter tjuvjägarna noshörningarna med bedövningspilar så det somnar och skär av hornen. De vaknar upp med halva ansikten, tror ingen kan föreställa sig den smärtan de måste genomlida. Vissa har en långsam och plågsam död framför sig då de förblöder. Noshörningens horn kan inte bota sjukdomar, precis lika lite som våra naglar kan bota sjukdomar.Det är självklart inte bara noshörningar som går förlorade i jakten, det är många djur.
2 elefanter har dödats för att någon ska ha snygga betar hemma… De dödas bara för betarna.


En djurshow.
 Inga värdiga liv för djuren.


Här har det varit gorilla-jakt…


…bara för att någon ska få en gorilla-hand till askkopp som säljs för några 100 kr….

 

Skulle vilja be alla som läser detta inlägg att sprida ut budskapet till så många som möjligt. Kan ni själva bloggar, kopiera allt det här och publicera på din blogg. Länka på facebook om du har det och berätta vidare. Det hjälper Tom och alla andra som jobbar med detta projekt att fortsätta kämpa för att djuren inte ska dö ut från vår planet. Och tänk på alla tips som jag skrev i texten, många bäckar små, och tillsammans kan vi faktiskt göra en förändring. kram

Ni kan läsa mer om detta och följa Toms arbete på: https://www.facebook.com/TomSvensson.conservationphotographer ellerwww.tomsvensson.se


Börjar likna nått?

Haha lite ser man väl? Om man jämnför hur jag såg ut innan så är det är ju åt det rätta hållet i alla fall ;)
 
5 veckors träning

Söndag

Vaknade upp till en början av en riktigt skitdag. Men det blev bättre och kvällen har varit lugn och skön. Nu ska jag se några avsnitt av Andra Avenyn och äta kakor xd 

Jag igår :)

Lördag 16 februari

Halva helgen har redan gått, men när jag tänker efter så gör det inget för mig eftersom jag har lov hela nästa vecka!
 
Idag har jag hunnit med träning och vart på 11års kalas. Ska strax äta god mat och drar därefter till Robin och njuter av att det är lördag :)
 

Detta gjorde mig glad :D

Åååh vad glad jag blev! Min dag blev genast lite ljusare :)

 

Happy Valentines Day...

NO! Happy VODKA Day people ;)
 
I'm done

Har fått till en effektiv dag i stallet. Stallvärd, borstat och mockat hos Blis och Fonda samt gått med dem bägge. Mysiga hästar detdär :) Och om man har ont i kroppen så är det här en effektiv dag..
 
Nu ska jag lägga mig framför tv:n och äta semlor!! Har längtat hela dagen, haha!
 
 

Fettisdagen!

loooove this day 


EGO

Ibland får man dö lite oftare när det gäller snygghet på killar va? Speciellt han i filmen EGO. Wooooow (!!!!).
 
Haha, nej men har någon sett filmen ännu? Vad tycker ni? Jag vill se den, tiden finns inte för bio nu och problemet är ju att jag vill se den NU! Hittar den inte på nätet, någon som vet vart den finns? :)
puss till den som hittar.
Ovisade hopptränings bilder från 26/1

 

babe

Jag röstade minst 20 gånger på Anton under mellon i lördags. Vart lite surt att han inte kom till final men under Andra Chansen kommer jag rösta dubbelt så mycket. Ingen melodifestival utan honom!
 

En månads träning - ✓

Ni förstår känslan att ha klarat av och tränat i princip varje dag - i en månad. Stolt är bara förnamnet.
Såhär så den här veckans träning ut :)

Jag tränar ju hemma med hantlar men ibland på gym. 
 
 3 månader kvar...

...till One Direction konserten. Tiden går så snabbt, kom ihåg när det var typ 150 dagar kvar då jag beställde biljett.
Jag längtar ihjäl!!! ♥♥♥
 
 
 

wooow

Idag red jag en stundals fin Domina på lektion. Men för mestadels var hon mer i luften än på marken haha. Känslan att sitta på en av stallet största hästar och så stegrar hon utav ingen anledning. Man sitter där helt hjälplös typ 3 meter upp i luften med en 700kg tung häst under sig som skulle kunnat välta över en. Hon hade lite för mycket överskottenergi kan man säga ;)
 
En härlig sommarbild på Domina
 

Tuesday

Hej på er :)
 
Det var länge sen jag skrev här. Bloggar lite när jag känner för det men det är kul när ni fortfarande kommenterar så fortsätt med det! hihi. Har precis klickat hem ett par skor, behövligt! Funderar på några par till, men känns onödigt.. Senare blir det stallet men först träna. 
 

Looooooove

Älskar verkligen låten så grovt! Tjejerna är gryyma och stora förebilder! Little mix♥


Jag och Eiro - 1 år och 6 månader.

Nu är jag officiellt x-skötare på Eiro. Känns tugnt och bra. Men är mest glad över att Jessica har köpt en sådan underbar häst och att Eiro kommer få det mycket bättre. Och förmodligen bli en självsäker och lugn häst. 
 
Slutet av sommaren -11 hittade jag drömhästen. Den biffiga fuxen stod nyfiken i hagen. Eiro. Han var en speciell häst. Osäker och rädd. Jag vart riktigt glad när Thereza föreslog han för mig. En lugn och trygg skötare behövde han, den rollen fick jag ta. Eiro var helt oinriden när han kom till NORF. Han kunde varken galoppfattningar, skänkelvikning, gå stadigt på tygeln eller hoppa. Nu hade vi många år framför oss. Jag och Eiro tillsammans. 
 
 
Jag fick hoppautbilda Eiro. Hästen som inte ens kunde springa över bommar eller hoppa ett "hinder" på 30cm. Han som föredetta körhäst hade väldigt svårt att få med sig bakbenen och resten av kroppen över hinder.
 
 
Tiden gick. Eiro vart mer osäker, började attackera mot sin rädsla. Något som vi inte har kunnat fått ur hans huvud på över 1 år men kommer fortsätta tränas med hans nya ägare. Eiro utvecklades otroligt snabbt. Från att inte kunna sitta upp på honom utan att han skena iväg till att hoppa banor på 40cm.
 
Sen gick bara allt återigen så snabbt. Kommer knappt ihåg hans utveckling. Ett år efter hans inridning på NORF hoppar Eiro felfria banor på 85cm, går stadigt på tygeln, kan alla skolor, fina övergångar, mer samlad galopp, ja exakt det en utbildad häst kan. Och jag är otroligt stolt över han!
 
Min fina, fina prins. Vår tid är nu över, men det här senaste året har varit det lärorikaste för mig. Vi har utvecklats tillsammans. Du är den finaste hästen jag träffat. Kommer sakna oss ♥
 
 
 
 
 

För 19 år sedan...

....i Holmes Chapel år 1994, kl 13.06 föddes en ängel, Harry Edward Styles. Han är den person som betyder mest och den som alltid kommer betyda mest för mig. Han är den som får mig att le och må bra. Ja, jag är kär. Låter väl töntig för er. Men jag har haft ett crush på Harry i över ett år nu. Han är DRÖMKILLEN som jag aldrig kommer få. Så jag är inte bara ett fan till han. hihi.

Happy Birthday! xx

 
bilder gjorda av mig

1 februari 2013

Idag är det både en bra och dålig dag.
 
Harry Styles fyller år - Eiro säljs. Lista ut vad som är det positiva och negativa.... svårt?.. ;)

RSS 2.0