hellu

Ikväll planera vi inför luciashowen i stallet. Kommer bli så kul! Lika spänd varje gång :) Har ett eget nummer att ta hand om så gäller att göra det perfekt :D
 
En sak jag har klart för mig är att kolla tillbaka på gamla bilder är det värsta som finns, så mycket känslor och minnen. Men självklart är det kul det med! Så nu har jag rensat bland 1000 tals bilder, vilken röra haha :p Måste bara lägga in dem på hårddisk ifall min stationära får virus.. Så mycket minne!
 
En sak jag såg var vilket jävla hår jag har haft.. Vill ha långt hår med då ska det ju vara fint också!

Paket

Fått hem två st paket, undra vad jag har fått? ;)


Nöjd!

Go kväll! Idag har jag hunnit att göra en hel del. 
 
Börja dagen med ett underbart dressyrpass på ponnyn Isak. Vanligtvis är han stallets segaste, dummaste, envisaste häst. Han är förfärligt mot dem flesta. Jag bockar och bugar för Isak. Världens finaste ju! De senaste gångerna jag har ridit han så har han varit fram för skänkeln och BJUDIT! Så kul :D Idag sprang han fint på tygeln heela passet, från start, stanna och envisades aldrig och lyssna perfa! Sååå underbart!!!
 
Hann med lovskola, lunch på stan och lite häng med Robin :) Och sen återigen stallet för lite jobb. Ikväll har jag fått en del saker på datorn gjort och sen tagit det lugnt. Är precis klar efter en dusch, ska strax läsa en bok och sen sova. Natti på er♥
 
 Här har vi sötisponnyn med duktiga Sara.

Dolly Rocker

Grymma tjejer. Älskar dom :D Skulle inte sitta helt fel att byta liv med dem. Sjukt snygga, kolla hår, utseende och kläder. Dem sjunger gudomligt och money har dom säkert gott om med om ni kollar de två sista videosarna :P

 
 

Tisdag!!

Godmorgon :D Nu åker jag mot stallet och taggar dressyr lektion! Efter det tar jag tag i plugget på lovskola!
 
Igår hoppa jag föresten Gizmo. Han var väldigt "komplicerad" under framridningen, helt stel i högersidan, spänd och lång. Det blev bättre, han gjorde fina galoppfattningar och hoppade som en gud när de högre hindrerna kom. Närmare 80 cm, då satt allt perfa!!
 
Måste visa fina bilder på Gizmos skötare/medryttare Anna och han. Så fruktansvärt fina!!
 

Måndag - lov

Åkte en svän till stan förut, åt lunch, köpte lite nytt smink och en snygg necessär. Nu drar jag mig till stallet för en hopplektion! Kram
 
 
 
 

Bilder från fredag

Fredagen var grym. Jag blev firad av mina fina vänner! Kvällen vart helt lyckad fram till någon gång efter 12. Då vart allt kaos, inte mellan oss. Var lite annat som hände. Innan vi gick hem så vart kvällen bra igen :)))

Bilderna är tagna olika tider under hela kvällen, så dem visar nog lite hur vi hade det :p
 
 


 


Misstolk hahah


OMG va ful hahaha xd

Little Things

One Directions nya låt på deras nya album Take Me Home kom ut klockan nio. Den är så jäkla bra! Lyssna ♥


Kvällshumor och låten är ju för bra


dressyrträning

Hej :D
 
Det var ett tag sen jag blogga. Igår vart dagen toppen, världens sötaste barn ju!!
 
Idag dressyrträna jag Eiro för Carro Carlstedt, världens bästa! Gick rätt så bra. Hade sån jäkla ont i armarna, från idrotten i fredags och från partyt. Tror jag har skadat ena armen ordentligt. Så sjukt ont gör den... :(
 
Iaf, Eiro var riktigt jäkla stark och het. Vi jobba mkt på samlad trav och galopp, vägar, skänkelvikning, öppna och att få med honom och lyssna. Jag kämpa som en gris och fick beröm över att jag var envis som ens fick Eiro att jobba. Han sprang ifrån mig några gånger men somsagt tur att jag var envis ändå om jag halvt bröt fingret och armarna drogs ur led hahaha. Efteråt trodde man att det regna i ridhuset. Eiro var DYGNSUR! Men som tur sprang han fint på tygeln under träningen :))
 

barnvakt

hej :)
 
ikväll sen klockan fem har jag och jessica varit barnvakt till världens sötaste barn! vi är fortförande kvar och föräldrarna lär komma snart. vi känner oss stolta som har lyckas underhålla två barn på 1 och 4 år på gott humör hela kvällen och fått dom att sova skapligt :) så nu sitter vi halv döda i soffan mitt ute i skogen i världens finaste hus.

Kärlek


-


I LOVE THIS


GOOD MORNING FRIDAY

 

GOOD NIGHT THURSDAY


Beställt

Blev inga av de klänningar och skor som jag la upp utan beställde dem här istället. Är lite orolig för hur klänningen sitter på och ser ut irl, annars beställer jag något annat :)


I want these tattoos now!!!!

 
 

GOOD MORNING

 
 
 

GOOD NIGHT


Shine bright like a diamond


Inspiration

 Lana Del Rey





 
 




 

min dag

Idag har jag varit och fotat med My och Malin. Blev mer oseriösa bilder och fick en bra på mig, såg ut som skit haha men man har sina dagar :p
 
Förut beställde jag även massa saker till mitt rum som kuddar, gardiner, matta, påslakan osv. Kul :) Men nu ska jag sova, är helt jäkla slut. Det var länge sen jag var såhär seg :p Men vi hörs! Godnatt♥
 

10 sanningar

♦Jag är beroende av bodylotion
 
♦I'm in loved
 
♦Får väldigt ofta stunder då jag inte vet vart jag ska ta vägen. Händer väldigt ofta, kan både vara för bra eller dåliga saker det handlar om men gråter oftast ur paniken.
 
♦Måste börja träna men orkar inte xd
 
♦Eiro är typ den enda häst jag gillar att rida, både hoppning/dressyr och sköta om. Han ger min motivation och är helt enkelt roligast och jag rider honom bäst av alla hästar jag suttit på!
 
♦Jag får lätt ångest över saker och ting.
 
♦ÄLSKAR mörk choklad, 70 procentig. Mer än vanligt marabou!
 
♦Blir mätt av läsk.
 
♦OM jag vinner 1 miljon så ska jag bjuda mina två närmsta vänner på en resa till London inklusive shopping och allt. Det enda dem då behöver ta med sig är ett glatt humör :D
 
♦Jag är VÄRLDENS!!!!!! mest morgontrötta människa. 

Monday

Red Sputnik idag! Hade markarbete och i helhet tycker jag att det gick hyfsat. Han har inte gått på en hel vecka så det bara sprudla energi ifrån honom. Han var väldigt lyhörd på hjälperna, fick stundtals en väldigt fin form då jag verkigen kände hur effektivt han jobba på och han vart riktigt sammarbetsvillig. Ibland blev han hög och spänd och fick en jädrans fart och sprang ifrån mig några gånger, men alltid kul att känna på hans spralliga sida också :) Min inverkan behöver vi inte ta upp, händerna lever sitt egna liv och fötterna med. Dressyr är inte min grej längre...
 

Nu ska jag sova, godnatt på er!
 

Nyårs outfit

Sitter redan och kollar på nyårs outfit. Och självklart är det nelly.com som säljer dem snyggaste och billigaste! Klänningarna och skorna nedan är ju bara to die for!

Hjälp mig gärna att välja, skriv nr på klänning och sko som ni tycker passar ihop. Skulle vara snällt :D Vill liksom få en väldigt festlig och synlig outfit som passar in på nyår. Inte något helsvart nu ;)
 
Allt kostar under 500:- förutom de två första klänningarna och den första skon.
 
Nr. 1 klänning


Nr. 2 klänning


Nr. 3 klänning


Nr. 4 klänning


Nr. 5 klänning


Nr. 6 klänning


Nr. 7 klänning


Nr. 8 klänning


Nr. 9 klänning



Nr. 10 klänning



Nr. 11 klänning 


Nr. 12 klänning



Nr. 13 klänning


Nr. 1 sko



Nr. 2 sko




Nr. 3 sko


Nr. 4 sko
 
 
Nr. 5 sko



Nr. 6 sko


Nr. 7 sko



Sunday

Hej på er :)
 
Idag kom släkten hit och fira mig och mina två andra syskon. Fick mer presenter och PENGAR!! Älskar pengar haha, så nu känner jag mig lite rik :P
 
Det är jag har fått är pengar, kläder, och en massa småsaker o godis typ. Så ja är nöjd :) Nu ska jag plugga och får se vart kvällen tar mig. 
 
lite av mina money

Ego pics

Blev en jäkla massa bilder idag, så bjuder lite. Ska nu sova efter en kväll med vännerna. Skriver o allt imorgon!




 

Me today



 

Birhdaaaay morning

Vaknade precis med paket på sängen, kul :D Fick fina presenter av familjen så jag är glad :) Fick pengar, väska jacka, kläder och lite annat som är behövligt. Ska strax ner och äta frukost .Ha en fin dag!
 
 


Happy birthday to me :D

Inte fjortis längre, utan byxmyndig ;);) Känns bra, känner mig tuff, coolare! Grymt! Kommer fira min födelsedag med familjen, har bestämt god mat och efterrätt och allt så det blir niiice :)

Grattis till mig själv!! eehe

Favorit ekipage inom hästblogg världen del 6

Amen kolla, det är ju Sveriges snyggaste hoppekipage!! Moa, 15 år och Eiro 7 år. Helt klart dem som lyser upp tävlingsbanorna mest, även om dom bara har tävlat på klubbnivå/Pay and Jump så här långt. Men kan avslöja att dom hoppar felfri bana på 80 cm. Och det är grymt!

 
Snyggast i dressyren är dom också, har tyvärr inga bra bilder i dressyren just nu men för ett halvår sen såg det ut såhär för dom: Då red Moa som en banan men nu är dom så jäkla snygga tillsammans. Akta er på dressyrbanorna säger jag bara!!!
 
ironi ;);)

Grattis mami♥

42 år, loveu

 
kanske 8 år sen, fula båda två :p 




favorit ekipage inom hästblogg världen del 5

Linn Ingvarrson igen, hon som för några få år sedan ägde Braven, ponnyn i det förra favorit-ekipage inlägget.
 
Nu äger hon Cupido, en storhäst på 5 år. Han har haft flera långa skador och är inne i en nu. Så han är mycket efter i utbildningen vilket man bland annat ser på bilderna.
 
Läs om Cupido på dressyrmupparna.se, han har haft ett jäkla hetsigt temperament och har fortfarande lite i sig, kul att läsa om hur hon löser deras vardag. Och han är bara för stilig. Och Linn är en stor förebild inom ridningen, så duktig på alla sätt och vis!♥ Och att hon har någon kroppssjukdom och andra saker som hindrar hennes liv så är hon riktigt stark så orkar med det hon gör. Cred till dig Linn!!
 

 

Breakfast

 
Istället för smör så tog jag yoghurt på mackan, nyttigare och inte lika tort som utan ;)

Korthårig, igen..

I måndags kände jag för en förvandling, så tog saxen och klippte av håret helt enkelt. När man var riktigt sur dels ledsen så var håret inget att leka med så då rök det ;) Inga slitna toppar kvar i alla fall!! Känner mig rätt nöjd, i helgen färgar jag håret också så blir en jäkla hårförvandling den här veckan, skönt! 
 
Nu ska jag fixa iordning lite i rummet, fått nya möbler som säng, sängbord, tillbehör och sånt, fint & fräscht :) Sen tar jag nog och sover, är jäklans trött. Puss och godnatt på er♥
 
Föresten var i Paris igår, därför inga såg mig i skolan, ni ser ju första bilden.

Var med du med, dösnygg jacka, man får ju inte missa chansen :D

 
Jag är med och tävlar om denna ursnygga jacka hos http://johannagrant.se som är sponsrad av http://chevalridsport

favorit ekipage inom hästblogg världen del 4

Linn Ingvarsson 18 år och Braven 7 år. Detta ekipage fanns 2010, lite väl efter kanske men måste visa upp dom. Världens snyggaste ponny-dressyr ekipage. Dem har tävlat upp till elitnivå på ponny SM i dressyr. Är inte så bra på dressyr nivåer men dem har debuterat riktigt högt!
 
Linn äger tillsammans med Ingrid Sveriges största hästblogg: http://dressyrmupparna.se
 

 


Nu äger Viktoria som är 16 år Braven, dem tävlar nu också på höga nivåer. Hennes blogg: http://victorias.blogg.se

 
Och så Viktorias andra ponny, fyfan så snygg. Det är en fjording vilket man inte kan förstå!
 
 

_______




♥worst feeling on a good way♥

favorit ekipage inom hästblogg världen del 3

Tyra Sjöstedt 27 och Landfried är ett nybörjat ekipage om man säger så. Dem har redan på några månader nollat upp till 1.30 på nationell nivå. Cred till dem!

Så himla snygga.



Även hennes andra häst Joel KLT. Dem har hoppat upp till 1.10 och hon har ägt honom några månader mer än Landfried. Riktigt snygga dem här med men just nu tävlar hennes tränare honom ett tag. 
 
Tyra äger Sveriges största hästblogg darios.se OCH Sveriges största modeblogg tyras.se. Grymt av henne :D
 
Hon har också en till häst som heter Dario, därav namnet på bloggen, honom har hon ägt om några månader i ett år.
 

monday's events

Hej på er :)
 
Har varit sur hela dagen, ledsen också. Förstår verkligen inte vissa folk i skolan, beter sig som s-m-å u-n-g-a-r och då talar jag bokstavligt! Tur att man har sina vänner som förstår en och är i samma situation eftersom det var vi tre som var ute efter biljetter till One Direction tidigt imorse. Men vill bara meddela dem att VÄXA UPP!!

Ikväll var jag på dressyr clinic i stallet, bästa Caroline Carlstedt höll i den och längtar tills dressyr träningen för henne :D Nu ska jag kolla på en uppgift.. sent ute men MÅSTE verkligen. Sen ska jag sova, resten av veckan ska jag försöka somna tidigt för det behövs! Puss o godnatt på er♥
 

Favorit ekipage inom hästblogg världen del 2

Linn Olsson 17 år och sin förra D-ponny Winnetoo 8 år tävlade upp till MSV:B i hoppning. Hon utbildade han helt själv då hon fick han som 5,5-åring.
 
Helt klart de finaste ponny hopp-ekipagen. Älskar hästens potensial och Linn som är så duktig :)
 
Linn bloggar också på Sveriges största hästblogg-portal, linnolsson.se
 

helveteeeee

Jag är så jäkla ledsen och sur nu så det går inte att förklara med ord. Ta mig bara härifrån. Ahhhhh!!!!!!!!!!!

Pics



 
 
 

 

Favorit ekipage inom hästblogg världen del 1

Sofia Genne är 19 år och storhästen MingMang på 7 år. Dem har tillsammans tagit vinster upp till MSV:C och MSV:B i dressyr.

Har följt ekipaget väldigt länge och dem bara utvecklas framåt vilket är kul att se, helt klart en av den snyggaste storhästen jag sett :) 
 
Sofia bloggar på Sveriges största hästblogg-portal HorseSpot, Gennes.se





 
 
 

Jag vet inte vart jag ska ta vägen... <3

 
det gör så ont
 

Grattis bror!

Idag fyller min bror 16, grattis till dig! Bjuder på fula bilder på oss också haha ;)


Vinn sängkläder, affisch och tidning!!

Var med och tävla hos http://kristenstewart.se
 
Det är hon som är så snäll som hjälper mig med min design och så också. Så jäkla duktigt är hon och den kommer bli skit snygg! Är så excited att visa er när den är klar! Köp en design för endast 50 kr ni med, fett värt :D

 
 
 
 
 

I only Love her!!!!!

Den bästa rösten jag hört, helt sjukt! Hon är 16 år och är en av deltagarna som är med på USA's x-factors livesändningar. Så som sveriges x-factors livesändningar på fredagar ni vet :)



 



natti natti på er :)

Nu ska jag sova! Idag gick både jag och Linnea vilse, sprungit som en jäkla galnig och fick glädjetår när jag såg målet på orienteringen. Fyfan vilken lättnad man fick ;)
 
Så nu fötjänar jag att sova, är så jäkla trött och ont i hela kroppen. Hörs imorgon!

skithästen ;)

Har kommit på att jag sköter en rätt krävande häst. Jag är endast skötare på Eiro och rider honom sällan. Visst, jag är skötare, man tar hand om sin "sköthäst". Men Eiro är så mycket mer komplicerad.
 
Lägger ner timmar varje gång jag är i stallet, mockar hans extremt skitiga box, usch så han skitar ner :p Borstar han, jäkla noggrant. Han är alltid så skitigt, idag var han värst. Han är riktigt jobbigt att borsta, han går fram o tillbaka, biter i grimskaften han sitter fast i och surar. Sparkar när man borstar vid bakbenen och så vidare. 
 
Det beror ju på om jag är stressad eller vilket humör Eiro är på. Men han behöver mycket tid. Jag gör ständigt iordning hans utrustning eftersom ingen annan gör det, så man kan säga att jag har tagit det jobbet :p Det är en del saker helt enkelt, mer än vad det låter. Men självklart inget jag tackar nej till :)
 

imag1291n_199180411.jpg


Torsdag 11 oktober

Har precis klickat hem lite kläder och så. Det behövdes :) Har fått ont i magen också, så jobbigt men ska försöka åka bort till stallet och jobba ändå. Hörs sen ikväll igen!
 
sötishäst

Hahaha så bra!


Favorit videodagböcker med x-factor deltagarna :)

Isak 
Isak%20Danielson%20talar%20ut

Oscar
Oscar%20Zia:%20%22Jag%20vill%20ha%20mer%20uppm%C3%A4rksamhet%22
 
Oscar%20Zia%20ber%C3%A4ttar%20om%20sin%20dag%20i%20videodagboken
 

The worst feeling

Åh gud vad känsligt det blev på begravningen, värre än förväntat. Att se alla nära o kära brista i tårar så är det inte alls lätt att hålla tilbaka. Träffade inte gammelmormor så mycket innan och har svårt att inse vad som har hänt. Men det var riktigt jobbigt i alla fall..
 
Gårdagen blev sedan bättre, fika och och så med släkten och vi alla hade kul, prata minnen och skratta. Promenad med fina hunden och lillebror, pizza, en jäkla one direction infection. Gråtit till snygga bilder, sånt här är sjukt va? Gråta till bilder, asså haha...
 

dsc_1052_5075af9f9606ee49a550e2f6.jpg

dsc_1051_5075afc2ddf2b371bf000706.jpg



 


Så stilla kom döden
den kom som en vän
Den tog Dig i handen
Och förde Dig hem

I minnet Du lever

Du finns alltid kvar

I minnet vi ser Dig
precis som Du var

Sov gott gammelmormor♥ 


Onsdag..

Godmorgon!
 
Idag går jag halvdag i skolan. Efter lunch ska jag på begravning, underbara gammelmormor gick bort för några veckor sedan. Så hemskt :( Har aldrig varit på begravning eller varit med om att någon i min närhet har gått bort. Förutom hästar och det har varit tillräckligt jobbigt. Får se hur jag mår efteråt. Uppdaterar när jag känner för det och tidsinställda är gjorda! kram
 
 

Favorit

Jag som egentligen hatar mörk choklad men den här med smak av pistagenötter är verkiligen sjukt god. Kostar inte mer än en tjuga och är den ända mörka chokladen jag äter. Ahh, dödlig!!

 




Me and my brotheeeeer for some weeks ago

 







 

Utvärdering - dagens ridpass

 
Tjaa :)
 
Red Timur på lektion idag igen. Hoppades på Eiro ju, var så länge sen :( Men aja,  det gick väl sådär att rida, han blev fin och mjuk men tappat lite i galoppen och har fortförande som bebis svårt för korrekt skänkelvikning med mer tvärning och skolorna. Vi kämpa på och bra känsla dök upp ibland :) 
 
Jag gjorde inte bra ifrån mig alls, känner att ridningen börjar släppa lite igen, måste rida Eiro!!! Har väldigt ofta bra känsla på han och jag tycker jag rider han bra och definitivt bäst utav alla hästar jag ridit. Han ger mig självförtroende liksom! Men nu i oktober ska jag rida dressyr träning för en dröm tränare, Caroline Carlstedt, längtar :D
 
 

Timur

Förra måndagen red jag Timur. Världens charmigaste ponny. Han var riktigt trevlig att rida, lite bebis fortförande men mycket utveckligen sen för ett år sedan då jag red han sist. Framdelsvändningar och skänkelvikning träna vi på och det gick helt ok :)




 

monday

Måndag, vilket innebär ridning ikväll. Så förväntansfull, vill ju verkligen hoppas på Eiro men vågar inte haha ;) Hoppas att jag får han, världens finaste och roligaste :D
 
Annars då, idag börjar jag min diet, fråga inte vad för slags haha.. men ska se om det funkar och kommer bara köra den här i högst en vecka. Nu jäkla, veckan därefter ska jag börja röra på mig lite, ut och springa. Kul :P
 
Förresten hoppas ni läste texten i förra inlägget, verkligen värt och något riktigt EXTRA att tänka på!! puss på er!
 
Årets skolfoto, ser helt stelopererad ut och allmänt konstig. Men aja haha.. bjuder.

Jag vill att ni läser det här!

Nu kommer jag inte skriva ett ord till om den här händelsen som hänt, utan nu kommer jag diskutera detta i ren allmänhet. För jag gillar debatten och tycker det är bra att detta dras upp och jag hoppas det ger någonting.
 
Ur allt detta dåligt som jag fått utstå så kanske det kan födas något positivt. Och vad jag faktiskt vill lyfta fram är att man egentligen inte är så anonym på nätet som man tror. För det verkar som att många inte har riktigt koll på vad som EGENTLIGEN gäller, och många tror att man kan vara så himla anonym- men det är INTE sant.
 
Nu har jag fått lära mig både det ena och andra utav bl a polisen: Och såhär är det: Varje dator (och mobiltelefon) som använder internet har ett nätverkskort och varje nätverkskort har en macadress och ett IP-nummer som är som ett personnummer för din dator. IP-adressen tilldelas din dator från företaget som du köper ditt Internet ifrån (typ telia) och det företaget är skyldiga enligt lag att spara och logga de olika IP-nummer din dator har haft.
 
När du gör saker på nätet så loggas din IP-adress till det du gjort. Om du t.ex. skriver en kommentar på en blogg som innehåller något olagligt exv förtal eller ett hot så finns det alltså sparat att det är ditt IP-nummer som har gjort det. Om det är ett brott och blir polisanmält så har polisen möjlighet och rätt att kräva ut informationen från internetleverantören om vem som står på abonnemanget och vilken macadress som hade IP-numret (vilket gör att de kan se vilken dator eller mobiltelefon som informationen kommer ifrån om du t.ex. loggar in med en bärbar dator på din skola eller jobbs internet).
 
Nu vill jag berätta en liten historia om hur ett lögn/rykte kan förstöra ett varumärke. För det är så himla enkelt, och jag tror inte riktigt att folk förstår konsekvenserna, och för er som INTE förstår, så kommer här en påhittad situation: Tänk er att din pappa äger en restaurang som heter “Berts mathörna”. Så sitter några uttråkade tjejer på den restaurangen och är lite småbittra över att de fick vänta på maten lite längre en vanligt. Tänk er då att de postar ett inlägg om att de fick in en gristand i maten på “Berts Mathörna”. De vill ha lite uppmärksamhet och drar bara till med något för att det är “kul”. Sen ser några kompisar detta och tycker det är vidrigt, och delar deras påhittade blogginlägg på Facebook. Då ser alla deras vänner det, sen kanske nån hakar på och twittrar om det. Helt plötsligt kanske Bert tappar massor av kunder för att ryktet har spridit sig till allmänheten att man får griständer i hans mat. Det första som kommer upp om man googlar på “Berts Mathörna” är ett inlägg på en blogg att de fått en gristand i maten hos Bert, vem vill då boka ett bord På Berts mathörna? Jag hade då inte gjort det. Detta kanske slutar med att Bert får stänga ner sin restaurang och inte kan försörja sin familj som sen måste flytta…och bla bla bla man kan dra det huuuuuuuur långt som helst. Berts liv kan bli förstört av ETT enda flaskt rykte på nätet. Hela varumärket kan bli förstört- och hela hans liv KAN faktiskt bli förstört- för ett enda falskt rykte.
 
Det kanske känns som att man kan säga vad man vill och hitta på vad man vill på nätet anonymt utan att det får konsekvenser, men Internet är en del av samhället och det du gör på Internet lyder under samma lagar som det du gör IRL. Och vad vill jag då säga med allt det här? Du är inte så anonym som du kanske tror. Gör och säg bara saker på nätet som du kan stå för, annars kan det inte bara få konsekvenser för de som får sitt rykte förstört, det kan även få verkliga konsekvenser för dig. Konsekvenser som kan blir hur stora som helst, om du inte tänker till.
 
Jag har ett bra tips till er som figurerar runt på nätet: Om du inte skulle skriva samma sak med ditt riktiga namn och personnummer publicerat bredvid kommentaren kanske du borde omformulera dig eller strunta i att kommentera. Tänk på hur du formulerar dig även om du inte skriver något olagligt. Hur skulle du känna om du fick samma kommentar eller rykte om dig? Kan du verkligen stå för det du skriver?
 
Ni som jämför anonyma bloggar och kommentarer med tidningar och andra former av media som skriver liknande saker, har ni över huvud taget tänkt på skillnaderna? Visst, innehållet är snarlikt men en STOR skillnad är att det finns riktiga människor som juridiskt står till svars för allt som publiceras. Det finns en ansvarig utgivare vars namn ALLTID finns publicerat i tidningen. Journalisterna är inte anonyma, deras namn står publicerade. Saker de skriver kan alltså komma tillbaka till dem personligen så de har en anledning att kritisera och verifiera sina källor innan de publicerar något.
 
Och där har vi den enorma skillnaden- de MÅSTE kritisera och verifiera sin källa för det slår tillbaka på dem personligen annars. Och det är detta bloggarna missar, de kan få ett helt falskt mail inskickat, eller en falsk kommentar och sedan publiceras det på bloggen. Även om bloggen är anonym utåt sätt- så är inte du som driver bloggen anonym. Och du som publicerar är den ansvarige utgivaren, precis samma regler för den som är ansvarig utgivare på en tidning. Samma lagar, samma regler. Samma sak med en kommentar, även omdu kommenterar i ett annat namn så är du verkligen inte anonym- om någon får för sig att anmäla. Man kan sitta bakom sin datorskärm och tro att ingen får reda på något- men tänk på att det går. Allt har sitt pris och är det värt att skicka in det där falska ryktet eller kränka någon i en kommentar när man faktiskt själv kan åka dit?
 
Jag är inte naiv och jag förstår att allt näthat inte försvinner på en dag. Men som jag skrev i början så kanske det föds något positivt av det här. Jag skulle vilja att folk/tidningar/media/bloggare faktiskt började uppmärksamma att man INTE är så anonym på nätet som man tror! Så ni bloggare som läser detta, ni som inte har en blogg och läser detta- sprid gärna detta vidare för det är viktigt! Att samma lagar på internet gäller lika mycket som i verklighet. Vill du skriva något konstruktivt på en blogg- gör gärna det. Men ta till dig tipset jag gav, att du kan stå för din kommentar. För handlingar man gör måste man kunna stå för och ta ett ansvar för.
 
/Tyra Sjöstedt - tyras.se

Saturday

Hej på er :D
 
Va ett tag sen jag blogga här på riktigt, men det är skönt att slippat haha. Inte så motiverad och har inget att blogga om när jag ändå inte tar det här seriöst. Hoppas ni följer mig på den nya bloggen sen istället! :)
 
Jag vakna rätt sent idag, har sen dess fixat mig, gått promenad med Bonzo, ätit riktigt god mat och nu väntar jag på efterrätten. Ikväll blir det i alla fall något att göra. En rolig kväll ska jag se till att ha, med Robin, Nicke och några fler. Ha det bra ni med!
 
Måste också bara visa vilken skillnad det är på mig före och efter sminknigen, skrämmer er nog med före bilden men bjuder lite. Ljuset tog fram alla finnar och jag såg flottig ut med var faktiskt nyduschad och efter sminkningen så vart bilden för mörk, men har inte så mycket smink som det ser ut:p så ni får den svartvit!


SNÄLLA???????? :D

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
 
NI SKULLE VERKLIGEN VARA UTGULLIGA OM NI VILLE GÅ IN PÅ LÄNKEN JAG LÄNKAR, OCH REGISTRERA DIG PÅ X-FACTOR SUPERFANS. ATT KUNNA VINNA EN GOLDEN TICKETS FÖR ATT SE ONE DIRECTION LIVE I NEW YORK.
 
NI KANSKE SJÄLVA VILL VARA MED, EN "EN GÅNG I LIVET GREJ" SOM ATT SE ETT BAND, HA KUL OCH UPPTÄCKA NEW YORK HELT GRATIS? VARFÖR INTE LIKSOM. MEN TRYCK GÄRNA PÅ LÄNKEN OCH REGISTRERA ER I ALLA FALL, DET STÅR EXAKT HUR MAN GÖR :D dET HÄR GER MIG PLUS. TACK PÅ FÖRHAND, KAN GÖRA ER VAD NI VILL OM NI GÖR DET HÄR FÖR MIG, SOM GE LÄNK ELLER LIKNANDE.
 
VAR HELT HYPER, GRÅTANDES OCH FULL AV GLÄDJE NÄR JAG FICK REDA PÅ DET HÄR OCH ATT VINNA SKULLE GÖRA MITT LIV. DET HÄR BETYDER SÅ MYCKET FÖR MIG
↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑
 
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
 
NÅGON AV LÄNKARNA:
http://www.tv4.se/x-factor/artiklar/x-factor-superfans-vinn-exklusiv-konsertupplevelse-med-one-direction-i-new-york-506c0b9904bf72692600012c
 
 http://www.tv4.se/x-factor?bd_ref=09B9061C-01A2-4AA1-95B4-BFC1C34F6459
 
↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑
 

My sisters birthday!

Idag fyller min syster 19 år. Vill gratta henne här genom att lägga ut några söta/fula bilder på oss två :D Jag är brunetten den söte :p
 


Torsdag 4 oktober

Hej!
 
Idag har vi varit på studiebesök på vattenverket eller vad det heter. Där vattnet renas innan den åker i sjön igen. Härligt ni vet;) Och självklart skulle det SPÖREGNA, kul :( Åkte hem innan nästa lektion och nu sitter jag här och torr i alla fall. Usch för vädret..
 
Tänkte också visa en liten sneak peak på min kommande och nya design - till min nya blogg. Kommer bli helgrymt :D Dock så är den inte alls klar, mycket fix kvar men det jag visar är ett ungefär på hur det kommer se ut, 50% av den typ :)
 
Undra hur den kommer se ut?




onsdag, oktober

Tjaaa!!
 
Sitter nu vid min stationära dator och det har säkert gått och fått virus. Den vill inte alls som jag vill och är segare än någonsin. Min mac är ju inte direkt roligare, går inte att kolla på videosar där. Varken från you tube, videofyme eller på fb. Så jäkla irriterande och det konstiga är att bara vissa videosar går att se på olika sidor. Ah orkar inte!!
 
Så skriver inte om Eiros utveckling ikväll, lägger mig och kollar på Project Runway som jag missa i måndags. Frågan är ju om det går att se..hm!? Godnatt på er i alla fall :)
 

Tur att jag påminnde mig själv om virus, kanske ska kolla upp datorn, kolla om jag har virus skydd kvar och rädda alla mina 1000-tals bilder. Om datorns kraschar så lär det inte bli glada miner efteråt.. 

♦ INSPIRATION ♦

 
 

god kväll

Hej på er :)
 
Har inte gjort alls mycket idag, vakna runt två.. uppsi...haha. Har pluggat och tagit det lugnt bara. Skriver om Eiros utveckling imorgon om jag har tid. Nu ska jag fixa lite på datorn och sen sova. Godnatt!
 


Sometime, I will be able to take pictures like this. London♥

EIRO

Här har ni två bilder, den första är från vår senaste och BÄSTA hoppträning och den andra bilden är från vår första och SÄMSTA hoppträning. Men att det var den sämsta har jag ju förståelse för eftersom jag var den första som hoppträna Eiro :p Förutom att Thereza hade hoppat några skutt på honom innan om jag minns rätt :)

Kommer senare under dagen skriva ett LÅNGT inlägg om våran 1 års resa så här långt. Vill ju ha minne när man blir äldre och då vi förhoppningsvis har kommit ännu längre tillsammans :)

Det var inte lätt att sitta på/hoppa Eiro för första gången. Jag kände han inte, han kände inte mig, han sprang IN i hindrerna och hade ingen takt alls. Så det ska bli kul att skriva om hur långt vi/han har utvecklats :)
 

So beautiful

Min lillebrors ögon, så fruktansvärt fina! Önskar vi kunde byta men inte fan går det ;) Liksom kolla ögonfransarna, så långa och tjocka. Varför är han den ända i familjen som skulle få sånna för? Och bruna ögon dessutom? :p


Måndag 1 oktober 2012

Godmorgon :D
 
Första oktober redan. Jag spyr på att tiden går så snabbt, blir helt yr i huvudet ju..haha. Det är helt otroligt! Liksom 20 dagar tills jag fyller år, ännu mer unlivable!
 
Jag är i alla fall uppe tidigt, vi har faktikt studiedag idag tills på onsdag så får 3 dagars ledighet till den här veckan. Riktigt nice :) Har en stor inlämmning som ska in halv tre idag, därav ledigheten, vi fick en hemstudie. Så ska plugga på den hela förmiddagen och fixa lite hemma innan jag åker iväg till stallet. Hoppas på min Eiro idag!!!! 

Förresten vad tycks om nya headern? Slänge ihop den på Picasa och går väl inte att få den bättre :) Den känns väldigt höstig. Och nya bloggen är på G men kommer nog starta igång den om några månader. MASSA fix på den så det lär ta TID. Men vi hör sen, puss!
 

Äntligen!

Som några av er kanske vet så har jag inte borstat håret, på riktigt länge. Och ni förstår ju hur det blir? DREADS! Exakt, håret såg exakt ut som dreads, några slingor iaf. Det är jäkla jobbigt att ha, jag menar det går inte fixa håret så mycket och jobbigt att tvättat ordentligt. 

Förut stod jag kanske en halvtimma och borstade ut det. Tappa eller slet/borsta bort kanske en liter hår. Men nu är det igenomborstat och tvättat, varje strå ;) Men hatar det! Håret är stort och tjockt som ett berg och allmänt tråkigt. Ska se hur det ser ut imorgon och testa att göra olika looker. Annars påbörjar jag mina dreads igen eller går och gör något snyggt hos frisören :)

 
Bullen efter borstningen blev ju stor och snygg åtminstonde.

RSS 2.0